Javaanse gehaktballetjes

4
0 min
-
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Maak het gehakt aan met het losgeklopte ei. Meng er vervolgens de ketjap door en voeg de uisnippers, de sambal, de trassi, het kerriepoeder en de suiker toe. Meng alles goed door elkaar. Vorm kleine balletjes van het gehakt en zet deze een uur in de koelkast om op te stijven. Verwarm olie in een koekepan, voeg de gehaktballetjes toe en bak deze aan alle kanten bruin. Zet het vuur laag en laat de balletjes in ongeveer tien minuten gaar worden. Keer ze daarbij van tijd tot tijd.

Javaanse gehaktballetjes is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oosterse rosbief
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Javaanse gevulde omelet
15 min -
Bekijk recept
Rijstschotel met saté
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse roti met kip
80 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept