Kaastaart

5
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de kaas en de salami in kleine blokjes. Doe de blokjes in een kom en voeg de creme fraiche toe. Klop de eieren luchtig en voeg deze toe aan het kaas-salami-crème-fraîche-mengsel. Snijd de knoflook fijn (mag ook in de pers) en voeg dit toe aan het mengsel. Doe tot slot wat kruiden door het mengsel. Roer alles goed door! Vul vervolgens een springvorm met het bladerdeeg. De bodem bedekken en omhoog werken tot over de rand. Doe het mengsel in de springvorm. Vouw de randen van de taart dicht. Zorg wel dat je het bladerdeeg wat aan elkaar plakt. Anders kan het mengsel eruit lopen tijdens het bakken. Je hebt nu nog een open taart. Kruimel hier de blauwe schimmelkaas overheen. Dek de taart af met de rest van het bladerdeeg. Snijd de bovenzijde van de taart lichtjes in met een mes. Zo krijg je een leuk motief in de taart. Prik ook nog wat gaatjes in de taart voor de lucht die moet ontsnappen. Doe de taart ca. 40 minuten in de oven.

Kaastaart is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Spek-kaastaart met ui
370 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete kaastaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaastaart met tomaat en olijven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cheesecake met amandelen en karamel
Nagerecht
Bekijk recept

Spek-kaastaart met ui
370 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete kaastaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaastaart met tomaat en olijven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cheesecake met amandelen en karamel
Nagerecht
Bekijk recept