De krenten en rozijnen wassen, drogen en enkele dagen van te voren in het bruine bier laten intrekken. De boter opwarmen en laten afkoelen. De eieren met een mixer gedurende 5 minuten op de hoogste stand heel dik mixen, na 3 minuten onder het mixen de vanillesuiker toevoegen, vervolgens de suiker met een eetlepel één voor één toevoegen; aansluitend hierop de bloem met een eetlepel eveneeens één voor één luchtig door de eiermassa doen, waarna de krenten, rozijnen, sukade, rum, amandelschaafsel en kaneel hieraan toegevoegd moeten worden; tenslotte de afgekoelde boter toevoegen en voorzichtig met de massa vermengen. Let op: Steeds onafgebroken blijven mixen, zodat de luchtigheid van het deeg niet verloren gaat! De oven 10 minuten voorverwarmen en het beslag direct na het mixen in een beboterde vorm doen en daarna weer direct in de oven 60-70 minuten op 175-200 graden of in de combimagnetron op grill stand 20-25 minuten op 175-180 graden gaarbakken; de oven de eerste 20 minuten niet openen. Prik met een mes in het midden, dat droog moet zijn als de keksi gaar is. De keksi laten afkoelen en suikermuisjes er bovenop strooien.