van Kip en ham in bladerdeeg (pastei) recept Bak de dobbelsteentjes kip gaar. Doe de kip met de ham en de maís in een kom. Smelt de boter in een pan en meng er de bloem doorheen. Roer tot dit een gladde massa is. Voeg vervolgens de melk en de bouillon geleidelijk, onder voortdurend roeren toe. Breng het mengsel aan de kook en kook het zachtjes door (ca. 2 minuten) totdat het mengsel glad en dik is. Voeg de Dijonmosterd, de kruiden en peper en zout toe en schenk het over het kipmengsel. Voeg als het mengsel te dik is wat extra melk toe. Verwarm de oven voor op ca. 200˚C. Snijd uit het bladerdeeg een deksel passend op de te gebruiken ovenschaal (schaal van ca. 1 liter). Snijd ook een reep uit voor op de rand van de schaal. Plak de reep met wat water op de rand van de schaal en schep daarna de vulling in de schaal. Leg nu het deksel van deeg over de schaal en maak gebruik van een speciaal schoorsteentje om het deeg boven de vulling uit op te lichten of maak een snee in het midden van het deegdeksel. Druk het deksel goed vast op de rand van de pastei. Bestrijk het deksel met ei en bak de pastei in ca. 25 minuten tot deze mooi goudbruin van kleur is.
Kip en ham in bladerdeeg (pastei) is een recept van De Chef