Klassieke aardappelgratin

5
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel het knoflookteentje, snijd het in de lengte doormidden en wrijf een grote vuurvaste schaal stevig in met het snijvlak van het teentje. Beboter daarna de vorm. Was de aardappelen, schil ze en snijd ze in heel dunne plakjes, met de keukenschaaf bijvoorbeeld. Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs in de schaal, als het kan in één laag. Strooi er zout, peper en nootmuskaat over. Roer in een smalle, hoge kom melk, room en kaas door elkaar en verdeel het mengsel gelijkmatig over de aardappelen. Strooi er de boter in vlokjes over. Zet de schaal op het rooster midden in de oven en bak het geheel ca. 1 uur. Draai dan de oven op 200 graden en laat de gratin nog 15 minuten staan tot er een mooi goudbruin korstje op zit.

Klassieke aardappelgratin is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap aardappelgratin
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke vulling (voor kip)
35 min Bijgerecht
Bekijk recept