Schil de aardappels en snijd ze in de lengte in plakken. Kook de aardappels in 5 minuten beetgaar en laat ze uitlekken in een vergiet. Snijd de courgette in plakken. Snijd de plakken vis in tweeën. Laat in een pannetje de boter zachtjes smelten. Kook ondertussen water voor het visbouillontablet. Roer de bloem er door heen en laat het ca. 1 minuut zachtjes bakken. Schenk de bouillon er bij en blijf roeren tot de saus gebonden is. Voeg ongeveer een kwart van het zakje geraspte kaas toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Giet een beetje van de saus in de ovenschaal. Leg achtereenvolgens de aardappel, courgette, vis en de tomaat op elkaar. Giet de saus er over. Strooi de rest van de kaas over het geheel. Bak het gerecht in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
Koolvis-groenteschotel uit de oven is een recept van De Chef