Lamsbout

4
0 min
-
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C. Bestrooi het vlees met zout, peper en de kruiden. Leg het in een bakblik op het rooster van de oven en laat het in ± 11/2 uur gaar worden; het is dan nog rosé. Haal het vlees uit de oven en laat het afkoelen. Roer voor de saus de jus door het vleesnat in het bakblik. Giet alles over in een sauspan en breng het aan de kook. Maak een papje van de bloem met wat water en voeg dit al roerend aan de saus toe. Doe de crème fraîche erbij, laat het op laag vuur ± 4 minuten pruttelen en breng op smaak met peper, zout en sojasaus. Geef er aardappelen, gebakken champignons en een groente naar keuze bij.

Lamsbout is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van lamsbout
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van lamsbout
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept