Mini-chocolade cakejes

6
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt de boter en chocolade in een kom boven een pan met heet water en roer goed. Klop de eieren, eidooiers en suiker met een mixer tot een dik, romig mengsel. Roer het eimengsel door het chocolademengsel en spatel er het maïsgriesmeel en de bloem door. Vet 6 vormpjes van circa 1½ dl inhoud in met boter en bestrooi ze licht met cacaopoeder. Klop de losse cacao uit de vormpjes en herhaal het invetten en met cacao bestrooien nog een keer. Schep het chocolademengsel in de vormpjes (vul ze net iets meer dan de helft). Bak de cakejes op het rooster 12-15 min. in het midden van de oven tot de buitenkant stevig is en de binnenkant zacht. Schakel de oven direct terug naar 180 graden als de cakejes erin gaan. Laat de cakejes uit de oven circa 1 min. staan en stort ze dan. Bestrooi ze dun met poedersuiker.

Mini-chocolade cakejes is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Perzik trio
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Vanille cupcakes
20 min -
Bekijk recept
Cakespookjes
1 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Carrotcakejes met roomtopping
55 min- Nagerecht
Bekijk recept

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Mini-focaccia
120 min- Lunchgerecht
Bekijk recept