Moksie Alesie (gemengd rijstgerecht)

4
0 min
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Moksie Alesie (de rijst): Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar en droog. Eieren met de ajinomoto in 3 eetlepels hete olie roerend fijn bakken en afscheppen. 9 eetlepels olie verhitten en de ui, knoflook en de peper hierin lichtbruin fruiten, de Mexico-Mix toevoegen en enkele minuten roerbakken. De rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken; de gebraden kipfilet ( in stukjes gesneden van 2x1 cm) en de eieren de laatste minuut toevoegen en het geheel goed omscheppen. Zout naar smaak toevoegen. Moksie Metie (het vlees): Kipfilet in lange stukken snijden van bijv. 20x4 cm; 5 volle eetlepels Moksie Metie (marinade) aan het vlees toevoegen en 2-3 uur marineren; het vlees daarna in de oven of combimagnetron gaar bakken. Snijd het vlees in reepjes. Marinadetip: in Suriname wordt het vlees é én dag tevoren in de koelkast in de marinade gezet, het vlees smaakt dan lekkerder en wordt hierdoor 2-3 uur marineertijd bespaart. Saté saus, Drumsticks, Kippenbouten, Kip-Rollade, Kippenlevertjes met Aardappelsticks, Losie Foroe, Zuurgoed, Gebakken Banaan.

Moksie Alesie (gemengd rijstgerecht) is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Rijstgerecht met basilicumroomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met kippenlevertjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
(Hindoestaans Gele Rijstgerecht
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Masoesa-Alesie (Surinaams Gele Rijstgerecht)
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Moksie Alesie Trafasie (gele Rijst Met Moksie Metie)
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moksie Alesie Trafasie (goudgele Rijstgerecht)
20-30 min -
Bekijk recept
Moksie Alesi met Bakkeljauw
0 min
Bekijk recept
Moksie Alesie
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept