Moksie Alesie met Black Eye Bean

4
0 min
-
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de Masterbeef 10-15 minuten om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijdt het in blokjes. De gedroogde garnalen wassen en in ruim water 10 minuten weken. De gerookte vis van vellen en graten ontdoen, in stukjes verdelen en in ruim water 10 minuten weken. De black eye bean één nacht tevoren in ruim water weken. Verhit de margarine en bak de Masterbeef samen met 5 eetlepels masterbeef (roerbakmix), de gerookte vis, de tomaten, de kouseband en de gedroogde garnalen gedurende 10 minuten (indien gewenst extra margarine toevoegen); het water hieraan toevoegen en het geheel 15 minuten koken. Het vocht afproeven en eventueel op smaak brengen met extra masterbeef (roerbakmix). De rijst, de cocosmelk en de black eye bean hieraan toevoegen, omscheppen en de massa aan de kook brengen; als het water kookt, de massa op lagere stand op matig vuur door laten koken en de rijst droog en gaar koken.Tussentijds de rijst voorzichtig omscheppen. Eventueel zout naar smaak toevoegen. Kroepoek Paramaribo, Javaanse Sambal.

Moksie Alesie met Black Eye Bean is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Black bean-tofu met Chinese rijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokschotel met zwartebonensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Green & bean healthburger
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in bonensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Moksie Alesie Trafasie (gele Rijst Met Moksie Metie)
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moksie Alesie Trafasie (goudgele Rijstgerecht)
20-30 min -
Bekijk recept
Moksie Alesi met Bakkeljauw
0 min
Bekijk recept
Moksie Alesie
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept