Moksie Alesie met Tajerblad

4
0 min
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de Masterbeef 10-15 minuten om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijdt het in blokjes. de tajerblad schoonmaken door de bladeren van de stelen te verwijderen en het daarna te wassen, vervolgens de bladeren fijnsnijden. De gedroogde garnalen wassen en in ruim water 10 minuten weken. De gerookte vis van vellen en graten ontdoen, in stukjes verdelen en 10 minuten in ruim water weken. Verhit de margarine en bak de Masterbeef samen met 5 eetlepels masterbeef (roerbakmix), de gerookte vis, ham, tomaten en de gedroogde garnalen gedurende 10 minuten (indien gewenst extra margarine toevoegen); het water hieraan toevoegen en het geheel 15 minuten koken. Het vocht afproeven en eventueel op smaak brengen met extra masterbeef (roerbakmix). De rijst en de tajerblad hieraan toevoegen, omscheppen en de massa aan de kook brengen; als het water kookt, het geheel op lagere stand op matig vuur door laten koken en de rijst droog en gaar koken.Tussentijds de rijst voorzichtig omscheppen. Eventueel zout naar smaak toevoegen. Variatietip: Gebruik in plaats van gedroogde garnalen 100 gram verse rose garnalen.

Moksie Alesie met Tajerblad is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Okersoep Met Tajerblad En Bakkeljauw
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Barra
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Vis Uit Jamaica
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Moksie Alesie Trafasie (gele Rijst Met Moksie Metie)
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moksie Alesie Trafasie (goudgele Rijstgerecht)
20-30 min -
Bekijk recept
Moksie Alesi met Bakkeljauw
0 min
Bekijk recept
Moksie Alesie
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept