Nassi goreng

5
0 min
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de rijst gaar en laat hem afkoelen. Snipper de uien. Snij het vlees in kleine (!) stukjes. Bak de ui glazig en pers de knoflook er boven uit. Voeg sambal, ketoembar en djinten toe. Voeg het vlees toe en laat het al omscheppend bruin worden. Voeg de ketjap en een kopje water toe. Zet het vuur laag en laat het vlees op een laag vuur gaar sudderen. Maak intussen de prei schoon en snijd deze in uiterst dunne ringen. Doe, wanneer het vlees gaar is, de rijst in gedeelten erbij en laat deze onder steeds omscheppen bakken. Voeg desgewenst wat extra ketjap toe. Snij de ham in stukjes. Doe de ham en prei op het laatst bij de rijst. (Eventueel: bak 5 spiegeleieren. Verdeel de nassi en leg op elke portie een spiegelei.)

Nassi goreng is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi Goreng met hamreepjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige nasi goreng
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi XL
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi goreng van quinoa
20 min-
Bekijk recept

Indische Nassi
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Nassi Goreng
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken Trapleuning
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasiballen
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept