Oma's bietjes

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de schoongeboende bietjes (laat 1 cm van het groen zitten, zodat ze niet 'leegbloeden') en alle ingredinten tot en met de azijn in een ovenschaal. Dek de schaal goed af met aluminiumfolie, leg het deksel daarop en zet hem 1-11/2 uur (afhankelijk van het formaat van de bietjes) in een op 160°C voorverwarmde oven. Kook de aardappelen gaar. Bak intussen het ontbijtspek in de boter uit (of laat alleen de boter smelten). Hak de appel en de ui in de foodprocessor tot bijna moezig en roerbak ze in het vet tot ze zacht zijn. Pel de gare bieten en rasp ze in de foodprocessor. Wip de nu heel zachte tenen knoflook uit hun vel en stamp ze, met de aardappelen fijn. Roer of stamp alles door elkaar. Maak de stamppot smeuïg met het (gezeefde) stoofvocht van de bietjes en roer er de in kleine stukjes gesneden hardgekookte eieren door.

Oma's bietjes is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Bietenhummus
10 min Snack
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Knapperige rucolasalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rozerode rijstsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kering van oma Vonny
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
In bier gestoofde zuurkool
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oma's groentesoep
330 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oma's gevulde appeltjes
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept