Opor Daging

4
0 min
-
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de uien schoon en snipper ze fijn. Wrijf uien, knoflook, ketoembar, sambal, trassi, kemiries en laos tot een brij. Fruit deze in wat olie even aan. Giet 4 deciliter water bij de saus, breng deze aan de kook en laat een paar minuten pruttelen. Doe er vervolgens de serehstengel en de djeroek peroet bij. Snijd het vlees in dobbelstenen en voeg het bij de saus. Laat het vlees in de saus gaar koken. Los, wanneer het vlees gaar is, de santen op in de saus.

Opor Daging is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Daging roedjak
145 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Smoor daging (in ketjap gesmoord rundvlees)
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sambal Goreng Daging
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Daging Rendang
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ayam opor (witte kip; javaans gerecht)
Bekijk recept
Ayam opor
Bekijk recept
Lontongschotel
Bekijk recept
Lemper
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept