Risotto met asperges

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de topjes van de asperges en zet die even opzij. Snijd de stengels vervolgens in 3 stukken. Verhit de olie en de boter in een diepe hapjespan. Fruit de sjalotjes 5 minuten al roerend op laag vuur. Voeg de stukjes asperge toe en bak die ongeveer4 minuten mee. Roer de rijst erdoor, zodat alle korrels bedekt zijn. Voeg 3 eetlepels van de hete groentenbouillon toe en roer tot het is opgenomen. Voeg de wijn toe en ga door met roeren tot weer meer bouillon nodig is. Voeg de bouilln lepel voor lepel en al roerend toe. Ga ermee door tot alle bouillon is opgenomen en de rijst romig is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Voeg 5 minuten voor het einde de aspergetopjes toe. Roer de kaas, zout, peper,en basilicum door de risotto. Dek de pan af en laat het geheel 4 minuten staan. Serveer het gerecht meteen.

Risotto met asperges is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept