Risotto met groene asperges

4
0 min
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil het onderste gedeelte van de asperges en snijd ze in schuine stukken van 2-3 cm lengte. Kook de asperges met wat zout in een stoompan beetgaar. Houd de aspergepunten achter en pureer de rest van de asperges. Meng de geitenkaas of de geraspte kaas met de Mascarpone of crème fraîche door de aspergepuree. Smelt de boter. Snijd het groen van de lente-uitjes in schuine stukken, hak het witte gedeelte fijn en bak beide in de hete boter glazig. Voeg de ongekookte rijst toe en roer goed, zodat alles even door de boter wordt gehaald. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, steeds zoveel tegelijk dat de rijst net onder staat. Kook de rijst onder voortdurend roeren onafgedekt in ± 20 minuten gaar. Roer er de aspergepuree en op het laatst - heel voorzichtig - ook de aspergepunten door. Garneer het gerecht met de pijnboompitten.

Risotto met groene asperges is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept