Romige mosterdsoep met gemberreepjes

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Sjalotje pellen en fijnsnipperen. In pan boter verhitten en sjalot ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Bloem door boter roeren. Scheutje voor scheutje 250 ml. water toevoegen en blijven roeren tot gladde, lichtgebonden saus ontstaat. 400 ml erdoorheen roeren tot licht gebonden soep ontstaat (ik doe meer water). Bouillontabletten erboven verkruimelen. Soep aan de kook brengen en ca. 5 minuten laten koken. Intussen gemberbolletjes in dunne plakjes snijden en vervolgens in dunne reepjes snijden. In een kom mosterd losroeren met 3 eetlepels hete soep. Mosterdmengsel, room, gembersiroop en gemberreepjes door de soep roeren. Op smaak brengen peper. Soep niet meer laten koken!

Romige mosterdsoep met gemberreepjes is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Roergebakken bloemkool met gember en varkenshaas
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige mosterdsoep met gemberreepjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cambodjaanse kabeljauw met gember en limoen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cambodjaanse Kabeljauw Met Gember En Limoen
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept