Roomborstplaat

6
0 min
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Leg op een hitte bestendige plank een vel bakpapier. Verwarm de suiker, de slagroom en 2 eetlepels water in een pan met dikke bodem. Blijf continue roeren! Laat de gesmolten suiker 3-5 minuten al roerend doorkoken. Test met een pollepel of de massa goed is: laat een druppel in een kopje met koud water vallen. De massa moet direct een hard balletje vormen. Als de massa goed is, neem dan direct de pan van het vuur en blijf de suiker stroop tijdens het afkoelen continue stevig doorroeren. Anders vormt de massa een te grove structuur. Als de massa troebel en dikker begint te worden, verdeel het dan razendsnel over de vormpjes (tot ca. 0,5 cm. dikte). Laat de borstplaat 10-15 minuten afkoelen. Leg de vormpjes voorzichtig op hun kant en laat ze verder afkoelen. Leg vervolgens de vormpjes weer vlak en laat ze nog eens 10 minuten afkoelen. Trek voorzichtig het bakpapier eraf en verwijder de vormpjes. Voor bruingekleurde borstplaat kun je 1 eetlepel cacaopoeder of instantkoffie door de suiker mengen.

Roomborstplaat is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Roomborstplaat
25 min Snack
Bekijk recept
Roomborstplaat maken
30 min-
Bekijk recept
Roomborstplaat
15 min Gebak
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Roomborstplaat
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Roomborstplaat
25 min Snack
Bekijk recept
Roomborstplaat maken
30 min-
Bekijk recept
Roomborstplaat
15 min Gebak
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Roomborstplaat
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept