Rozijnenbollen

7
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De rozijnen afspoelen en 20 minuten laten wellen in de kaneellikeur. Afdrogen met keukenpapier. In een grote kom bloem en gist mengen. Melk lauwwarm maken en samen met het zout en de suiker aan de bloem toevoegen. Met een mixer tot beslag mengen. Rozijnen toevoegen en mengen. Kom afdekken met plastic folie en op een warme tochtvrije plaats laten rijzen. Als de hoeveelheid verdubbeld is, is het goed (duurt ongeveer 1 uur). Niet meer roeren! In de frituurpan olie verwarmen tot 175 graden. Met een ijslepel of twee gewone lepels bolletjes in de olie laten zakken. Halverwege de oliebollen omkeren (als dat niet vanzelf gaat). In totaal bakken de oliebollen in ca 8 minuten gaar.

Rozijnenbollen is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Veterbolletjes
- 10 min-
Bekijk recept
Rozijnenbrood met lemoncurd en geitenkaas
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Krenten- Of Rozijnenbol
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Bolletjes gezond met kaas-pijnboompitjessalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Veterbolletjes
- 10 min-
Bekijk recept
Rozijnenbrood met lemoncurd en geitenkaas
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Krenten- Of Rozijnenbol
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Bolletjes gezond met kaas-pijnboompitjessalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept