Saté met ketjapsaus

4
0 min
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Leg de satéprikkers in koud water. Pel en pers het teentje knoflook. Pel en snipper de ui. Roer een marinade van de ui, knoflook, korianderpoeder, 2 eetlepels ketjap, zonnebloemolie en de sambal. Schep het vlees door de marinade en laat het ca. 1 uur afgedekt staan. Pel en snipper het sjalotje zeer fijn. Was de peper en verwijder de zaadlijsten. Snij de peper in ringetjes. Pers de limoen. Roer de saus van 6 eetlepels ketjap met de sjalot, basterdsuiker en het limoensap. Rijg het vlees aan de prikkers en rooster de saté ca. 5 minuten op de barbecue en keer ze regelmatig. Serveer de saté met de ketjapssaus.

Saté met ketjapsaus is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Ayam Betawi (kip in ketjap) met Sajoer Bajem
15 min-
Bekijk recept
Saté van rundergehakt
15 min, voorbereiden 15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderfilet in honing-ketjapsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsaucijzen in ketjapsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saté ku batata uit Curaçao
30 min-
Bekijk recept
Saté babi ketjap met kiwi-komkommersalade
75 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté van rund met pindasaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde spekfakkel
30 min + 1 uur marineren - Hoofdgerecht
Bekijk recept