Spaanse crema catalana

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de citroen en schil deze dik. Verwarm de slagroom met de citroenschil en het kaneelstokje en laat de room afkoelen. Verwijder de citroenschil en het kaneelstokje. Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt) en klop de eidooiers met de suiker tot een wit mengsel. Roer het eimengsel door de slagroom. Verwarm al roerend het slagroommengsel tot het iets dikker wordt (mag niet gaan koken!). De crème is op de juiste dikte als het op de achterkant van een houten lepel als een laagje blijft hangen. Verdeel de crème over de bakjes/schaaltjes en laat het in de koelkast minimaal 3 uur opstijven. Verwarm de oven voor op de grillstand. Bestrooi de crème met een dun laagje basterdsuiker en laat dit onder de grill ca. 2 minuten karameliseren.

Spaanse crema catalana is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Crema catalana
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Crema catalana
Bekijk recept
Crema Catalana
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Crema Catalana
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept