Spaanse gehaktballetjes

6
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de koffiekop broodkruim in de 150 ml rode wijn. Pers 4 teentjes knoflook uit. Doe het geweekte broodkruim, 4 eetlepels peterselie, knoflook, geraspte ui, zout en peper bij het gehakt. Vorm er kleine balletjes van en rol die door de paneermeel. Verhit de olie en boter in de pan en bak in 3 porties de balletjes rondom bruin. Bak na de laatste portie de fijn gesneden ui glazig en voeg de rest van de wijn en de 10 gepelde hele knoflookteentjes toe. Doe de balletjes terug in de pan. Los in een kopje heet water het bouillonblokje op en voeg dit toe zodat de balletjes onder staan. Roer ook de overgebleven peterselie door de saus. Sluit de pan en laat het 45 minuten zachtjes pruttelen.

Spaanse gehaktballetjes is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept