Speculaasjes 1 (&plusmn 50 stuks, 2 bakplaten)

4
0 min
-
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

van Speculaasjes 1 (± 50 stuks, 2 bakplaten) recept Hak of snipper de amandelen, pel ze niet. Roer de andere droge ingrediënten in een kom goed door elkaar. Voeg de boter toe, snijd deze met twee messen in kleine stukjes en kneed alles met een koele hand door elkaar. Meng er de amandelen en zo nodig de melk door. Vorm op één van de onderstaande manieren koekjes van het deeg: 1. Bestuif een speculaasplank met rijstebloem (kindermeel) of aardappelmeel. Druk een portie deeg in de figuren en snijd met een scherp mes het overtollige deeg weg. Klop de deegfiguurtjes eruit door een korte slag met de plank op het aanrecht.

2. Bestuif het aanrecht en de deegrol met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van ± 1/3 cm dikte. Steek uit de deeglap koekjes met behulp van een borrelglaasje of een ander vormpje. Beboter de bakplaat. Verwarm de oven 10 minuten voor op ± 180°C. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in ± 20 minuten gaar. Maak, terwijl de eerste bakplaat in de oven is, de tweede bakplaat klaar. Neem de bakplaat met gare koekjes uit de oven en schuif de tweede bakplaat erin. Neem de gare koekjes van de bakplaat en leg ze plat neer op een taartrooster of omgekeerd op het aanrecht.

Speculaasjes 1 (&plusmn 50 stuks, 2 bakplaten) is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Frambozenmacarons
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Zalm pizza
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

NY-style cheesecake
155 min- Nagerecht
Bekijk recept
Speculaasijs met bokbiersabayon
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Speculaasjes
75 min-
Bekijk recept
Gevulde appeltjes met speculaas en vanillevla
15 min Nagerecht
Bekijk recept