Tiramisu

0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de sterke koffie. Als de sterke koffie gereed is, voeg daar dan de helft van de suiker en de amaretto aan toe. Goed doorroeren zodat de suiker goed oplost. Daarna laten afkoelen. Klop de 4 eidooiers met de rest van de suiker tot er een gladde schuimige lichtgele massa is ontstaan. Mix de mascarpone erdoorheen. Bekleed de bodem van de vorm met lange vingers en ook rand met (halve) lange vingers. Besprenkel de lange vingers met ruim de helft van het koude koffie/amaretto mengsel. Bedek de lange vingers met de helft van het mascarponemengsel. Leg hierop een nieuwe laag lange vingers en besprenkel deze met de rest van het koffie/amaretto mengsel. Dan opnieuw een laag van het maspcarpone mengsel. Vergeet niet ook de lange vingers aan de rand van de vorm ook te besprenkelen met het koffie/amaretto mengsel. Laat de Tiramisu een paar uur opstijven in de koelkast. Bestrooi de tiramisu voor het serveren ruim met cacaopoeder.

Tiramisu is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Herfstfruit tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Herfstfruit tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept