Doe de custardpoeder en 2el melk in een kleine pan en laat het al roerend op een laag vuurje oplossen. Voeg de rest van de melk, zoetstof en vanille-essence toe en roer op middelhoog vuur tot het mengsel kookt en dikker wordt. Neem de pan van het vuur en schep het mengsel in een kom. Dek de bovenkant af met plastic folie. Klop in een kom en mix de custard en de kwark ongeveer 2 minuten. Klop in een andere kom het eiwit tot zachte pieken en spatel het door het custardmengsel. Giet de koffie in een schaal en roer de Amaretto erdoor. Haal de lange vingers door het koffie-Amarettomengsel en schik ze in een laag op de bodem van de schaal. Smeer de helft van het crèmemengsel gelijkmatig over de lange vingers uit. Bestuif de crème met de helft van de cacao en herhaal het in lagen met de rest van de lange vingers en de crème. Zet de tiramisu minstens 6 uur weg in de koelkast. Bestuif de tiramisu met de overgebleven cacao en dien het vervolgens op.