Tropische oliebol

7
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de rozijnen met de amaretto aan de kook. Laat dit zachtjes doorkoken totdat het bijna verdampt is. Was en rasp de schil van de sinaasappel en citroen. Pers de vruchten uit en leng het sap aan met lauwwarm water tot een halve liter. Maak een beslag van de oliebollenmix. Gebruik in plaats van een halve liter water de halve liter vruchtensap en volg verder de gebruiksaanwijzing. Schep de rozijnen, het amandelschaafsel, de sinaasappelrasp en de citroenrasp door het beslag. Laat het beslag ca. 30 minuten op een tochtvrije plaats onder een vochtige doek rusten. Bak vervolgens de oliebollen in de frituurpan volgens de gebruiksaanwijzing. Meng de poedersuiker met de kokos. Bestrooi de oliebollen royaal met het kokosmengsel.

Tropische oliebol is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Oliebollen met appel
Bekijk recept
Oliebollen met krenten
Bekijk recept
Klassieke oliebollen
30 min Gebak
Bekijk recept

Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische zon
Nagerecht
Bekijk recept
Laagjesdessert met lange vingers
5 min Nagerecht
Bekijk recept
Tropische yoghurt
5 min Nagerecht
Bekijk recept