Uientaart met spek en kaas

5
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ontdooi het bladerdeeg. Snijd de uien in dunne plakjes. Bak het spek zachtjes in een grote droge koekenpan goudbruin en knapperig. Voeg de uien toe en bak ze al omscheppend mee. Laat alles even afkoelen. Vet ondertussen de bakvorm in en bestrooi deze met bloem en bekleed de vorm met bladerdeeg. Prik het deeg op diverse plaatsen in. Meng de kaassoorten door elkaar en strooi de helft van de kaas over het bladerdeeg. Verdeel het spek-uienmengsel over de taart. Klop de eieren los en meng ze met het (gezeefde) bloem, zure room, melk, kruiden en de rest van de kaas. Verdeel het mengsel over de taart. Bak de taart ± 20-25 minuten in het midden van de oven. Warm of lauwwarm opdienen.

Uientaart met spek en kaas is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Taart met rode uien
Bekijk recept
Uientaart met ansjovis
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete uientaart met ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete uientaart met gele ui
30 min Bijgerecht
Bekijk recept