Zak van Zwartepiet

1
0 min
-
4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vulling: Kneed deeg van de boter, bloem, basterdsuiker, zout en speculaaskruiden. Voeg twee eetlepels water toe. Kneed alles goed door. Rol er 32 tot 40 balletjes van. Leg de balletjes op een met bloem bestoven aanrecht en maak ze met de hand of deegroller plat! Vermeng de amandelspijs met het ei en maak hier evenveel balletjes van. Leg op elk speculaasdeegrondje een amandelspijsballetje. Vouw het speculaasdeeg helemaal om de amandelspijs en maak hier een balletje van. Leg de ballen op bakpapier op een bakplaat en bak ze 20 minuten in een tot 160 graden celcius voorverwarmde oven. Laat de ballen afkoelen. Zakken: Laat de bladerdeegplak ontdooien Snij aan 1 kant twee repen van ongeveer 1 tot 1.5 cm af. Rek de plak in de lengte uit, tot hij 1.5 x zo lang is. Leg de speculaasbol midden op de plak bladerdeeg. Vouw de zijkanten naar boven, sluit ze als een zak en bind er een stuk raffia omheen. Plak de zijkanten dicht met water. Bak de zak 20 tot 25 minuten in de oven. Bak de zakken een dag van tevoren! Zet ze op de dag zelf eventueel nog even in de oven. Eerst de oven voorverwarmen op 160 graden.

Zak van Zwartepiet is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker


Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept