Zelfgemaakte chips

5
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil en was een paar aardappelen. Snijd ze met de komkommerschaaf in héél dunne schijfjes (zo dun als chips!). Zet de plakjes een kwartier in water met zout. Laat ze in een vergiet uitlekken en droog ze met een theedoek of keukenpapier voorzichtig af. Verhit in de friteuse de zonnebloemolie (170 graden). Laat de plakjes er stuk voor stuk in glijden. Zorg dat ze niet aan elkaar plakken! Doe daarom niet teveel tegelijk in de fiteuse. Bak de chips bruin en knapperig. Vis ze met de schuimspaan uit de olie of met het mandje van de friteuse. Laat de chips goed uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met een beetje zout.

Zelfgemaakte chips is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Pascale Naessens' parmezaanchips met zaadjes
5 min Snack
Bekijk recept
Surinaamse snacks
25 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krabschuitjes
10 min Snack
Bekijk recept

Huisje van Hans en Grietje
Nagerecht
Bekijk recept
Thaise salade met kipbrochettes en pindanoten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté babi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept