Zelfgemaakte speculaas

7
0 min
-
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker, speculaaskruiden en een snufje zout. Voeg de koude boter (in stukjes) toe en meng alles met de vingertoppen tot een kruimelige massa. Kneed het mengsel daarna snel tot een soepel deeg. Laat het deeg, verpakt in plastic folie, circa 30 minuten in de koelkast rusten. Vorm het deeg tot een rechthoekige lap en een halve tot 1 centimeter dikte. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en prik het met een vork regelmatig in. Druk de amandelen in het deeg. Bak de speculaas in circa 25 minuten bruin en krokant in het midden van de oven. Laat de speculaas op een rooster afkoelen.

Zelfgemaakte speculaas is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Speculaas bonbons
60 min -
Bekijk recept
Gevulde pepernoten
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Speculaastaart met peer
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Huisje van Hans en Grietje
Nagerecht
Bekijk recept
Thaise salade met kipbrochettes en pindanoten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté babi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept