Voor de mayonaise kunt u een goede kant en klaar mayonaise gebruiken U kunt hem ook zelf maken Dat gaat als volgt Pers de citroen uit en zeef het sap Splits het ei en doe de dooier in een kommetje Voeg er een theelepel mosterd aan toe en roer alles met een garde om Klop er - in het begin druppel voor druppel - de slaolie door Wanneer alle slaolie door de mayonaise geklopt is, een paar druppeltjes citroensap toevoegen Is de mayonaise te dik geworden, dan met wat citroensap afslappen Breng de mayonaise ten slotte met peper, zout en wat Worcestershiresaus op smaak Lukt het de eerste keer niet met de mayonaise, dan is er nog geen man over boord Begin met een eigeel en een theelepeltje mosterd Sla er eerst wat slaolie druppelsgewijs door en wanneer de massa op dikte komt, de mislukte mayonaise Zet de mayonaise heel koel weg Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept Terwijl de asperges staan te garen de peterselie onder stromend water wassen, droogslaan, nadeppen met een schone doek of wat keukenpapier en de blaadjes van de stelen halen Hak de blaadjes zeer fijn Roer de advocaat door de mayonaise en roer er vervolgens de gehakte peterselie door Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden Geef er de mayonaise bij