Asperges met bechamelsaus

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de ui schoon en snijd ze in stukjes Plet de peperkorrels Snijd het kalfsvlees in stukjes en laat ze samen met de ui, de geplette peperkorrels, het takje tijm en wat nootmuskaat, een paar minuten in de 10 gram boter sudderen Maak intussen van de 40 gram boter en de bloem een roux door de boter te smelten en ze zonder verkleuren uit te laten bruisen Voeg er de bloem bij en laat alles onder voortdurend roeren vijf minuten garen Verhit intussen de melk en giet de hete melk bij de roux Voeg er onder voortdurend roeren, de stukjes kalfsvlees en de groente en kruiden bij en laat de saus 20 minuten doorkoken Zeef het mengsel door een neteldoeks lapje en zet de saus, afgedekt met een beboterd papiertje, weg Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept Verwarm de bechamelsaus terwijl de asperges staan te garen Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden Geef over het midden van de asperges wat bechamelsaus er serveer de rest in een sauskommetje

Asperges met bechamelsaus is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groentelasagne
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept