Asperges met Duitse saus

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept Terwijl de asperges staan te garen is de saus aan de beurt Smelt daarvoor 50 gram boter in een pannetje, laat ze uitbruisen zonder dat ze verkleurt en strooi er de bloem bij Laat de roux onder voortdurend roeren vijf minuten garen, giet er de kalfsfond beetje bij beetje bij en laat de saus vijf tot tien minuten zachtjes doorkoken Pers de citroen uit en zeef het sap Splits het ei, roer de dooier door de room en roer deze liaison van het vuur af door de saus Breng de saus op smaak met wat citroensap Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden Schep enkele lepeltjes Duitse saus over de asperges en serveer de rest in een apart sauskommetje

Asperges met Duitse saus is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept