Asperges met groene boter

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zet een schaaltje met 100 gram boter klaar om op kamertemperatuur te komen Gaar de asperges volgens het basisrecept Maak intussen de spinazie en de sla schoon en haal de grove nerven uit de slablaadjes Leg de spinazieblaadjes in kokend water en roer de zachte boter smeuïg Voeg na vijf minuten de slablaadjes bij de spinazieblaadjes en doe er na weer twee minuten waterkers bij Haal na een paar seconden de groenten uit het water, spoel ze onder koud water af en droog ze tussen twee doeken of keukenpapier Hak de groenten ragfijn, vermeng ze met de boter en druk het botermengsel met een houten lepel door een fijne zeef Pers de citroen ui, zeef het sap Breng de boter op smaak met wat zout en peper en een druppeltje citroensap Vul een spuitzak met de groene boter en spuit een toefje op elk bord Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden

Asperges met groene boter is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wasabiboter
55 min Bijgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept