De kruidenboter komt in plakjes bij de asperges en moet dus de kans krijgen om in de koelkast hard te worden Daarom moet ze ruim van tevoren gemaakt worden Breng eerst de 100 gr boter op kamertemperatuur Pers de citroen en zeef het sap Was de peterselie onder de koude kraan, sla het bosje droog en dep het na met een schone theedoek of wat keukenpapier Verwijder de steeltjes en hak de blaadjes ragfijn Roer de boter smeuïg, voeg er de peterseliesnippers bij en breng ze op smaak met peper, zout, een druppeltje citroen en geraspte nootmuskaat Maak een stukje aluminiumfolie nat en leg het kluitje boter erop Maak er een rolletje van en leg het in de koelkast Schil en gaar de asperges volgens de aanwijzingen van het basisrecept Snijd de kruidenboter in plakjes van een paar millimeter en verdeel ze over de borden Haal de asperges uit het kooknat, laat ze uitlekken en verdeel ze over de borden