Wrijf de zalmmoten in met zout en peper, bestrijk één kant met olie, bestrooi die dik met kruiden en grilleer of rooster deze kanten 3 minuten Vet dan de tweede kant in, bestrooi ze met de kruiden en grilleer ze Snijd van de asperges een stukje van de onderkant af, kook ze 10-15 minuten en laat ze uitlekken Roer een dressing van 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels wijnazijn en 1 eetlepel pestosaus en breng op smaak met zout en peper Vermeng de sla met de waterkersblaadjes, veel tuinkers en de in achten gesneden limoenen en verdeel dit met de asperges over 4 borden Druppel de dressing erover en leg de zalmmoten erop Serveer het gerecht met een 20 minuten in olijfolie met rozemarijn gestoofd mengsel van de schoongemaakte Parijse worteltjes, aardappeltjes, sjalotjes en teentjes knoflook
Geroosterde zalm met groene aspergesalade is een recept van De vlam in de pan