Koude schotel met asperges

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept Terwijl de asperges staan te garen de eieren zacht koken (circa 6 minuten) en in een pannetje met koud water af laten koelen Pers de citroenen uit en zeef het sap U hebt ongeveer 5 eetlepels sap nodig Ontvel de tomaten door ze aan een vork te prikken en ze even in kokend water te houden Het velletje barst en kan gemakkelijk verwijderd worden Snijd een tomaat in dunne plakjes, ontdoe de andere tomaten van de zaadlijsten en snijd ze in stukken Klop van de olie, het citroensap, het zout en de peper een sausje dat op smaak gebracht wordt met wat Worcestershiresaus Sprenkel het sausje over de stukjes tomaat Haal de gare asperges uit het kooknat en laat ze uitlekken en afkoelen Was het bosje peterselie, sla het goed droog en droog de blaadje na met wat keukenpapier Hak de blaadjes niet al te fijn Leg de stukjes tomaat op de serveerschaal, snijd de eieren in vier partjes, leg ze op de stukjes tomaat en bestrooi ze met wat zout en peper Leg er de fijngehakte peterselie tegenaan evenals de droge en afgekoelde asperges Een heerlijke salade voor warme zomerdagen Of (voor 8 personen) een verfrissend voorgerechtje

Koude schotel met asperges is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koude tomatensoufflé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude komkommersoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude aardappel-preisoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept