Pain de campagne

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meet 3 dl lauw water af in een kom en strooi er de verse of gedroogde gist over Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 20 minuten rusten Zeef de bloem met het zout in een kom Roer er de zemelen en tarwekiemen door Wrijf er de margarine door Voeg het gistmengsel, moutextract en de yoghurt toe en roer alles tot een zacht deeg Kneed het 5 minuten tot het glad is en laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume Sla het deeg in en druk de luchtbellen eruit Vorm een langwerpig brood en leg dit op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat Laat het brood afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume Bestrooi het met meel en zemelen en kerf het enkele malen kruiselings in Verwarm de oven voor op 220°C en bak het brood 20 tot 25 minuten tot het hol klinkt als u er tegen tikt

Pain de campagne is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnelle caesarsalade
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Picknickbrood met tonijnsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toast met gebakken champignons
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Bleekselderij-kaassoep met walnotencrostini
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade met jumbogarnalen, avocado en waterkers
10 min
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme paddenstoelensalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept