Iers Allerheiligenbrood

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de gist in een kom en roer er de melk door Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 20 minuten rusten Roer er 100 gr bloem door Laat het mengsel 30 minuten staan tot zicht schuim vormt Klop er het ei en de boter door en zeef er de resterende bloem met de kaneel en nootmuskaat boven Kneed alles tot een zacht, glad deeg Werk er de vruchten en suiker door Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie 2 uur rijzen tot het dubbele volume Sla het deeg in, druk er de luchtbellen uit en doe het over in een ingevette ronde vorm van 20 cm doorsnee Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume Verwarm de oven voor op 200°C Bak het brood 30 tot 40 minuten tot het hol klinkt als u er tegen tikt Laat het afkoelen

Iers Allerheiligenbrood is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Iers allerheiligenbrood
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Allerheiligenbrood
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Iers Allerheiligenbrood
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Iers Allerheiligenbrood
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Rosbiefsalade met Iers rundvlees
45 min-
Bekijk recept
Iers sodabrood met hazelnoten en rozijnen
15 min
Bekijk recept
Ierse rundvlees-brochette
75 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Iers rundvlees met tomatenrijst en rode wijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept