Zoute krakelingen

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vermeng in een kom de bloem, het zout en de gist Laat de boter smelten en roer hem door de melk Laat de melk zonodig afkoelen tot lauw en giet hem bij de bloem Roer tot een zacht deeg Kneed het 10 minuten tot het glad is Verdeel het deeg in 20 stukken Rol hiervan slierten van 30 cm lang Vorm hiervan knopen of cirkels Laat ze op een ingevette bakplaat circa 15 minuten rijzen Verwarm de oven voor op 230°C Bestrijk de krakelingen met losgeroerd ei en bestrooi ze rijkelijk met grof zout Schuif de bakplaat in de oven en draai de temperatuur onmiddellijk terug tot 200°C Bak ze in circa 20 minuten mooi bruin

Zoute krakelingen is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Kaneelkrakelingen
30 min-
Bekijk recept
Chocoladefondue met een vleugje sinaasappel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Rollercoasters
55 min Snack
Bekijk recept
Grote Zoete Krakelingen:
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Quorn ketjap met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Zelfgemaakte pindasaus
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept