Savarin

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verkruimel de gist in een kom en roer er de melk door Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 10 minuten staan Klop er 50 gr bloem door Laat het mengsel 20 minuten staan op een warme plaats tot zich schuim vormt Bestrijk een savarinvorm of ringvorm met gesmolten boter Vermeng de resterende bloem, het zout, de suiker, losgeroerde eieren, zachte boter en sinaasappelraspsel Roer 4 tot 5 minuten tot een glad en glanzend mengsel Vul de vorm tot halverwege met het beslag Laat het in een ingevette plastic zak circa 40 minuten rijzen tot het dubbele volume Verwarm de oven voor op 200°C Bak de savarin 30 tot 35 minuten Stort hem op een rooster en laat hem afkoelen Prik hem aan alle kanten in met een satestokje Maak de siroop Verwarm de suiker met het sinaasappelsap en 1 el water in een pannetje Roer tot de suiker is opgelost Voeg het resterende water toe Kook de siroop in tot de helft Voeg de cognac toe Plaats de savarin met rooster en al boven een bord en lepel de siroop erover tot deze volledig is opgenomen Bestrijk de savarin met jam Vul de opening met verse vruchten

Savarin is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Kaasfondue Brillat Savarin
10-20 min -
Bekijk recept
penne met vier kaassoorten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardbeien Tiramisu
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Kaasfondue Brillat Savarin
10-20 min -
Bekijk recept
penne met vier kaassoorten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardbeien Tiramisu
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept