Lardy cake

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zeef de bloem met het zout in een kom Wrijf het vet met uw vingertoppen door de bloem zodat u een kruimelig mengsel krijgt Roer er de gist en het water door en vermeng tot een zacht deeg Kneed het deeg 5 tot 6 minuten tot het glad is Leg het deeg in een ingevette plastic zak en laat het circa 1 uur rijzen tot het dubbele volume Sla het deeg in en druk er de luchtbellen uit Roer in een andere kom de suiker, gedroogde vruchten en specerijen door elkaar Haal het deeg uit de plastic zak en rol het uit tot een langwerpige lap van circa 1 cm dik Verbrokkel het vet in blokjes Bestrooi het onderste tweederde deel van de deeglap met eenderde van de vlokjes vet Verdeel hierover vervolgens eenderde van de vruchtenvulling Vouw het bovenste, niet bestrooide deel van de deeglap over het middelste (bestrooide) deel Vouw het onderste hierover Draai het deeg een kwart slag en rol het opnieuw uit tot een rechthoekige lap Bestrooi deze las boven aangegeven met eenderde van het vet en de vulling Vouw de deeglap weer dicht en draai hem opnieuw een kwartslag Rol nogmaals uit en bestrooi met het resterende vet en de vulling Vouw dicht Vet een braadslee van 20 X 25 cm in Rol het deeg uit tot een lap die hier goed in past Leg het deeg in de vorm Kerf het met een scherp mes kruiselings in Laat het brood afgedekt rijzen tot het dubbele volume Verwarm de oven voor op 220°C Bak het brood 25 tot 30 minuten tot het goudbruin is Plaats het brood op een rooster en bestrijk het met de stroop of honing Snijd het in dikke plakken Warm serveren

Lardy cake is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Chocoladefondue
Nagerecht
Bekijk recept