Muffins

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Roer de gist door de melk Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 15 minuten staan tot zich schuim vormt Zeef de bloem met het zout en roer er het gistmengsel, ei en de boter door Kneed tot een glad, elastisch deeg dat niet plakkerig is Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume Rol het deeg uit tot een lap van 1 cm dik Steek hieruit rondjes van 9 cm Bestuif ze met griesmeel Leg ze op een met bloem bestoven bakplaat Laat ze afgedekt rijzen tot het dubbele volume Bak de muffins 5 minuten op een grilleerplaat of koekplaat, of bak ze 10 minuten in een op 230°C voorverwarmde oven Keer ze halverwege Serveer de muffins warm, rooster ze aan beide kanten, snijd ze open en besmeer ze met boter

Muffins is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Advocaatmuffins
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Muffins met ham, erwten en munt
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Muffins met pistachenoten
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Vlindercupcakes
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Advocaatmuffins
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Muffins met ham, erwten en munt
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Muffins met pistachenoten
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Vlindercupcakes
20 min Nagerecht
Bekijk recept