Grittibanz

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verdeel het deeg in drieen Rol tweederde uit tot een lap van 23 X 23 cm Steek hieruit met een kop en schotel cirkels voor het hoofd en de romp Leg ze met 1 cm tussenruimte op een ingevette bakplaat Maak van 25 gr restdeeg een sliert van 18 cm lang Druk hem vast tussen het hoofd en de romp dit zijn de armen Buig ze tegen de romp Rol de helft van het resterende deeg uit tot een vierkantje van 10 X 10 cm en snijd het diagonaal doormidden Vorm van de ene driehoek een puntmuts met pompon en hecht de andere driehoek aan het hoofd bij wijze van baard Maak met restjes deeg een snor, ogen, wenkbrauwen, handen en voeten Draai sliertjes deeg samen tot een riem Geef het mannetje krenten als knopen Bestrijk het mannetje met losgeroerd ei en laat het rijzen tot het dubbele volume Verwarm de oven voor op 200°C Bak het mannetje in 20 tot 25 minuten goudbruin en knapperig

Grittibanz is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker