Omelet (basisrecept)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breek de eieren in een kom, en klop ze snel met een vork los, maar niet zo dat ze schuimig wordenVoeg er de room bij en zout en peper naar smaak Smelt de boter in een grote pan Wanneer deze heet is, zonder dat ze kleur krijgt geven we de helft van de geklopte eieren erbij Laat ze op redelijk vuur sauteren en schud af en toe met de pan zodat zoveel mogelijk ei met de bodem in aanraking komtLaat de bovenkant niet helemaal droog worden Deze moet nog iets nat blijven Schuif een spatel onder de eimassa en klap eenderde deel van de omelet om Schuif de spatel aan de andere kant onder het ei en klap weer eenderde gedeelte om De omelet is nu in drieën gevouwen U kunt ze nu op een voorverwarmde schaal laten glijden Bak op dezelfde wijze een tweede omelet De omeletten mogen géén kleur krijgen!

Omelet (basisrecept) is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Basisrecept biefstuk bakken
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept aardappelpuree
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Andijvieomelet met beenham en kaas
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept
Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Nasi Goreng met hamreepjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept