Eieren in een Cocotte

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Met Cocotte bedoelen we een klein bakje van b.v. aardewerk of ovenvast glas Men kan ook gebruik maken van bakjes van aluminiumfolie die men naderhand kan weggooien of van gietijzeren bakjes die geëmailleerd zijn De eieren worden steeds geserveerd in hun bakje Eerst warmt men de bakjes op, b.v. in heet water en droogt ze af Men bebotert de bakjes nu Daarop geeft men een eetlepel verwarmde slagroom Hierop breekt men dan een of twee eieren De bakjes worden in de oven in een bain marie gezet, waarvan het kokende water maximaal tot de halve hoogte vande bakjes moet reiken Men zet de bakjes gedurende 6 à 8 minuten in de bain marie Strooi er zout op als de bakjes uit de oven komen Droog ze daarna goed af en zet ze op tafel

Eieren in een Cocotte is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde zalm en zijn bouillon met shiitakes
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nage van kreeft met mosselen en saffraan
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzen uit de oven
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnelle cocotte-eieren
10 min
Bekijk recept

Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept