Eieren in een Cocotte

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de kippelevers schoon Doe ze in een kom, geef er tijmpoeder, laurierpoeder, peper en zout en schenk er de madera over Laat dit een uur marineren Roer er af en toe in Maak de kippeborst fijn in de mixer Maak de champignons schoon en hak ze fijn Schil de sjalotjes en hak ze fijn Verhit 50 gram boter in een pannetje Geef er de bloem bij en meng het goed Leng de roux aan met de kippebouillon en laat de saus zachtjes gedurende tien minuten koken Laat de levers uitlekken en bewaar het vocht Smelt 30 gram boter in een pan en sauteerhierin even de levers Ze moeten rose blijven Draai ze door een zeef Geef 30 gram boter in de pan van de levers, verhit en voeg de sjalot toe Laat deze wat kleur krijgen en voeg dan de champignons toe Sauteer 8 minuten op zacht vuur Breek ondertussen 1 ei en scheid de dooier van het wit Gebruik het wit voor iets anders Meng de dooier met wat citroensap Houd twee eetlepels room apart en geef de rest bij de eidooier Geef er een lepel warme saus bij Geef de liaisonnu bij de rest van de saus, verwarm deze maar laat ze niet meer aan de kook komen Breng de saus op smaak en houd ze warm Voeg de kippeborst en de lever bij de champignons en geef er de madera van de marinade over en het derde deel van de sausLaat dit onder voortdurend roeren 5 minuten koken Beboter 4 kleine bakjes en geef op de bodem een laagje gevogeltepuree Breek een ei in elk bakje, geef er zout en peper over en schenk er de rest van de saus op Zet de bakjes in een bain marie in een oven van 200 graden en laat ze daar 6 minuten koken Was en hak wat bieslook fijn Voor het serveren van de bakjes strooien we deze bieslook erover

Eieren in een Cocotte is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde zalm en zijn bouillon met shiitakes
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nage van kreeft met mosselen en saffraan
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzen uit de oven
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnelle cocotte-eieren
10 min
Bekijk recept

Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept