Laat de zwezerik anderhalf uur uitwateren in een kom met water Ververs dit meerdere malen Maak dan een courtbouillon Schil hiervoor de ui en snij hem in juliënne Maak de wortel schoon en snij ze in plakjes Pers de citroen uit Doe dit alles samen met het bouquet garni in een pan Doe er 1 liter water bij, zout en peper en laat zachtjes een half uur koken Passeer de courtbouillon dan en laat hem afkoelen Laat de zwezerik uitlekken Was ze nog even in wat vers water met een lepel azijn en droog ze af Breng een pan met water aan de kook Doe de zwezerik er 30 seconden in en spoel ze dan onder de koude kraan af Haal er nu alle vliezen af Doe ze zwezerik in de koude courtbouillon breng het aan de kook en laat het zachtjes 10 minuten pocheren Giet de zwezeriken af en laat ze onder druk afkoelen Maak de champignons schoon, hak de helft fijn en snij de rest in plakjes Schil de sjalotjes en hak ze fijn Smelt 20 gram boter in een pan en sauteer hierin de sjalotjes, voeg er dan de gehakte champignons bij en laat 5 minuten koken onder voortdurend roeren Als ze zwezeriken koud zijn snijden we ze in schijven van 1 cm dik en snijden deze in brunoise Sauteer in 40 gram boter de plakjes champignon en houd ze daarna warm Geef dan de brunoise zwezerik in dezelfde boter, sauteer ze op zacht vuur 8 minuten Doe de plakjes champignon weer in de pan Doe er de room bij en laat enkele minuten koken en controleer de smaak Corrigeer die eventueel met peper en zout Sauteer de omeletten als in 'omelet' maar voeg aan de eieren het sjalot- champignonmengsel toe Geef de zwezerik met champignons op de omeletten, vouw ze dicht en serveer