Belangrijk vooraf Om dit gerecht in de oven te kunnen zetten, moet u beschikken over een koperen of inox kookpot met deksel, of eventueel een cocotte (aardewerk) Zeker geen handvaten in bakeliet gebruiken! Verhit een nootje boter en 1 eetlepel olijfolie in een pan en schroei hierin de met zout en peper ingewreven lamskoteletjes aan beide zijden dicht Was de worteltjes, raapjes, knolselder en zilveruitjes en snijd ze in blokjes Stoof de groenten gedurende ongeveer 5 minuten in een noot boter en twee eetlepels olijfolie in een grote kookpot Snijd het spek in reepjes, was en ontpit de tomaat en snijd ze in stukjes Laat ze gedurende 3 minuten met de groenten meestoven Wrijf een casserole met boter in en bedek de bodem met de helft van de groentenmengeling en leg hierop de lamskoteletten de geplette knoflookteentjes en het kruidentuiltje Overdek dit alles met de rest van de groentenmengeling Overgiet met 4 dl droge witte wijn en sluit de casserole af, plaats hem in een op 180 graden voorverwarmde oven en laat alles gedurende ongeveer 1 uur stoven Plaats de casserole tenslotte op een matig open vuur en laat gedurende ongeveer 10 minuten zonder deksel indikken Een Rose de Provence past hier uitstekend bij