Snij de sjalotjes in ragfijne ringetjes en fruit deze aan samen met de uitgeperste knoflook voor ongeveer 3 minuten. Snij de champignonmix in grove stukken en bak samen met de ui voor nog een minuut. Voeg tijm en de halve liter rode wijn toe; Laat dit geheel tot over de helft inkoken. Voeg dan de pot vleesfond toe en laat het geheel weer inkoken tot 1/3 van het geheel. De saus is nu voor zover klaar mocht je hem in voren maken. Bak de biefstukjes in boter en kruid ze met versgemalen peper en grof zeezout. Haal uit pan en houd ze warm. Voeg de braadjus toe aan de saus; Verwarm deze nog een keer door. Haal de saus van het vuur zorg dat "de kook" eraf is en mix er de "ijskoude" klontjes boter in. Is de saus iets te bitter voeg dan een paar druppels zoetstof toe. Drapeer over de biefstukjes.
Paddestoelen in rode wijnsaus - Vet maaltijd fase 1 is een recept van De vlam in de pan